Hogyan készül a Sütőtökös-fahéjas csiga mascarponés öntettel?
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a szokásos módon. Adjuk hozzá a többi cukrot, a sütőtök pürét, az olajat, és a fűszereket. A sót keverjük el egy csésze lisztben és ezt is adjuk hozzá a keverékhez. Amikor már elegyedett a tészta, újabb egy csésze lisztet keverjünk hozzá. Dagasszuk hólyagosra. Több lisztet már csak akkor adjunk hozzá, ha szükséges. Nyújtanunk kell majd, ezt tartsuk szem előtt. Takarjuk le egy konyharuhával és egy órán át kelesszük.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra kb egy ujjnyi vastagságúra. Kenjük szét rajta az olvasztott vajat, majd a töltelék többi hozzávalóját keverjük el és egyenletesen szórjuk rá a vajra. A tészta hosszabb oldalánál kezdjük szorosan feltekerni. A rudat kb 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk fel. (A kést minden alkalommal vizezzük be és ne nyomjuk rá a kést, csak óvatos, reszelő mozdulatokat alkalmazzunk.)
Helyezzük őket egy jól kivajazott, 20X30 cm-es tepsibe úgy, hogy összeérjenek. Takarjuk le egy konyharuhával és 20-30 percen át kelesszük. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a csigákat 35-45 percig süssük. (pirulásig)
Az öntethez keverjük el a mascarponét vajjal, majd keverjük simára a porcukorral. Mikor már langyosra hűltek a csigák, akkor koronázzuk meg őket a mascarponés öntettel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.