A sütőtököt meghálmozzuk, összedaraboljuk, kevés vízben pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, mellé tesszük az egész fokhagymagerezdeket.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk. Olajat hevítünk, belekavarjuk a cukrot, majd ebben karamellizáljuk a vöröshagymát. Mikor kész, megfűszerezzük oregánóval.
A megpárolt sütőtököt pürésítjük, majd hozzákeverjük a karamellizált hagymát.
A besamellhez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Kicsit pirítjuk, majd beleöntjük az edénybe a tejet és sűrűre főzzük. Fűszerezzük, belereszeljük a mozzarella sajtot.
Egy tűzálló tál aljára egy vékony besamell réteget és parmezán sajtot teszünk, erre lasagne tésztát fektetünk, utána jöhet a sütőtökpüré, újabb tészta, besamell mártás, parmezán sajt és így tovább. Az utolsó réteg sütőtökpüré legyen.
180°C-os sütőben, fóliával letakarva sütjük. Mikor már majdnem kész(45 perc), reszeljünk rá sajtot (amilyet szeretünk), majd süssük további 10-15 percig.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.