Hogyan készül a Sütés nélküli gyümölcsös-kókuszos szelet?
Elkészítés:
Az alsó réteghez porrá daráljuk a kekszet, beleszitáljuk a karobport vagy kakaóport, összekeverjük. Következő lépésben annyi kókuszolajat és mézet adunk hozzá, amennyitől nagyjából összeáll. (gondoljunk arra, hogy a hűtőben mindez meg fog dermedni) Mindezt egy tálban vagy tepsiben egyenletesen elkenjük. (vizes kanál!)
A kókuszos réteghez 1 bögre kókuszreszeléket finomra őrölünk, a diót szintúgy. Beleöntünk 2 evőkanál kókusztejet és egy botmixer segítségével krémes állagúvá keverjük. Ha ezzel megvagyunk hozzáöntjük a maradék 0,5 bögre kókuszt és ízlés szerinti mennyiségű mézet. A barna tészta tetejére kenjük. (Itt is használhatunk vizes kanalat.)
A gyümölcsös réteghez megmossuk, kimagozzuk a gyümölcsöt és botmixerrel pépesítjük. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot vagy bármilyen más fajta édesítőt és feltesszük főni. (Forrás után 10 perc). Lehűtjük és belekeverjük az útifűmaghéjat (ezáltal kissé kocsonyássá válik, nem lesz folyós), majd rákenjük a kókuszos rétegre. Hűtőbe rakjuk 3-4 órára. Ezután válik szeletelhetővé.
Megjegyzés:
Kicsit munkás és sok mosatlannal jár, de nagyon finom! Én inkább energia szeletnek hívom, mert elég tömény.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.