A zsömlét tejbe áztatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval.
A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, gombócokat formázunk a masszánkból. Ezeket egymás mellé helyezzük, majd leöntjük a mártással és 200°C-os sütőben pirulásig sütjük.
Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadjuk a morzsát és a cukrot. Ezt szórjuk a tányéron a gombócok tetejére.
Megjegyzés:
Isteni finom, nem lehet abba hagyni!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Felfújtak |
főétel | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | szilveszter, farsang, évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.