Először is az oldalast feldarabolom. Jól megmosom. A fokhagymát megpucolom. Egy tepsit kikenek egy kevés sertés zsírral, majd fűszerezem ételízesítővel és majorannával. A lecsöpögtetett oldalast sorban beleteszem a tepsibe. Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, majd mindegyikre két-két gerezd fokhagymát teszek. A maradék fokhagymagerezdeket a tepsibe teszem. Az 1 dl vizet beleöntöm a hús köré a tepsibe, alufóliával lefeledem és 1 órát sütöm. Mikor letelt az 1 óra, megnézem kell-e még sütni. Nekem nem kellett, így levettem az alufóliát és még 10 percre visszatettem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Köretként most petrezselymes burgonyát kínáltam, de ki-ki a maga kedve szerint variálhatja.
Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024