8 szem húsos paradicsom vagy 140 g sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
szárított bazsalikom
só
bors
kevés porcukor
1 ek fehérborecet
A halhoz:
40 dkg halfilé
citromlé
só
bors
vaj
Hogyan készül a Sült hal paradicsommártással spenótos kuszkusz ágyon?
Elkészítés:
A kuszkuszt leöntjük forró húsleveslével, lefedjük és hagyjuk megduzzadni. A csonthélyas kivételével az összes többi hozzávalót botmixerrel turmixoljuk, majd ha már elkészült a kuszkusz, a pirított mandulkával vagy dióval az egészet összekeverjük.
Amennyiben friss paradicsommal dolgozunk, forrázzuk és húzzuk le a héját, daraboljuk fel, öntsük lábasba a többi hozzávalóval együtt és főzzük fele mennyiségűre. Ha sűrített paradicsom van otthon, könnyebb dolgunk van. Ebben az esetben minden hozzávalót felrakunk melegedni egy lábasba és forrás után számítva kb 3 percig rotyogtatjuk.
A halat meglocsoljuk citromlével és egy 20-30 percig állni hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd megsütjük rajta a halat. Félidőben megfordítjuk.
Már csak a tálalás van hátra. A kuszkuszra rászedjük a sült halat, arra pedig a paradicsommártást. Parmezánsajttal és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Megjegyzés:
Ha valami új ízt keresel, feltétlenül próbáld ki!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Halételek |
főétel | olajban sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | anyák napja, születésnap, évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.