Hogyan készül a Spenótos csirkemell tésztás bundában?
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre felvágjuk, fűszerezzük, majd kevés olajon elősütjük.
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, majd pici olajon sóval, borssal, fokhagymával megfonnyasztjuk. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a tojást és a feta sajtot.
A leveles tésztát három felé elosztjuk és kinyújtjuk. A tészta lapokat megkenjük a spenótos mártással, egyik oldalát szabadon hagyva. Ráfektetjük a már kihűlt csirkemell szeleteket, majd becsomagoljuk a tésztával úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, végül megkenjük tojással a tetejüket és villával megszúrkáljuk.
175°C-os előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Megjegyzés:
Köretként salátát készítettem, de ez mindenki ízlésére van bízva.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Húsételek |
főétel | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.