A sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a a szárát és a középső vastag eret. Majd jól át kell mosni. Ha fagyasztott, akkor ki kell olvasztani.Ha házilag teszünk el sóskát, akkor azt a fagyasztás előtt megfonnyasztjuk zsíron, és így tesszük kis edénybe, majd be a fagyasztóba, felhasználás előtt kiolvasztjuk. (majd hozok erről is egy bejegyzést)Ha friss akkor zsíron megfonnyasztjuk, ha fagyasztott, akkor kevés zsíron átmelegítjük, míg forrni kezd. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és jól elkeverjük. Majd megszórjuk a cukorral és sóval, majd szintén elkeverjük, visszatesszük a tűzre, felöntjük folyamatos keverés mellett a vízzel és jól összeforraljuk. 5 percet főzzük így. Majd apránként, mindig elkeverve hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk, főzzük kb. 10 percet, majd megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük a cukorral. Egy szűrön átpasszírozzuk, hogy a megmaradt ereket eltávolítsuk belőle.Tükörtojással kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025