annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen,
1 tojás a kenéshez.
Hogyan készül a Sós teasütemény?
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (egy nagyobb vágódeszkára ráfér), megkenjük tojással. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára.
Végül a kívánt formákra vágjuk és felvágás után újra lekenjük tojással majd belemártjuk felváltva reszelt sajtba, köménymagba, lenmagba, szezámmagba vagy tetszés szerint más magokba. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük 15 -20 percig.
Megjegyzés:
Megsütöttem <a href="" target="blankhttp://www.gportal.hu/gindex.php?pg=28977742">Andi</a> sós teasüteményét, nagyon finom és a gyerekek nagyon szeretik. Fél adagot készítettem, de ez így négyünknek elég is egy alkalommal. Degeszre ettük magunkat belőle, hiszen még melegen egymás után fogyasztottuk. A legjobb benne, hogy tartósítószer és adalékanyagmentes, így nem bánom ha egész nap csak ezt eszik a gyerekeim :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.