A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 2 részre osztjuk és kisodorjuk.
Töltelék:
1/2 margarin (12,5 dkg.),
3 gerezd fokhagyma összezúzva,
apróra vágott gépsonka,
reszelt sajt,
esetleg lilahagyma.
Hogyan készül a Sonkás tekercs?
Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 2 részre osztjuk és kisodorjuk.
A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal, utána mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, sajttal és valamilyen maggal (szezámmag, tökmag, köménymag) megszórjuk. Sütjük és megesszük. 22-23 darab lesz belőle.
Megjegyzés:
Nálunk nagy kedvenc lett a tekercs.Volt már úgy, hogy csak sima sajtost készítettem, vagy sonkával, volt olyan amikor lilahagymával. De a végeredmény mindig nagyon jó lett és mindenki szerette. Ezért nálunk visszatérõ ez a recept. A tésztája nagyon finom, másnap is még nagyon puha.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.