Hogyan készül a Sonkás almasaláta ropogós mandulával?
Elkészítés:
A mandulát tepsibe szórjuk, a sütőben rózsaszínűre pirítjuk. A sonka felét tálcára fektetjük és a radiátor vagy a kályha tetején egy napig szárítjuk, közben egyszer megforgatjuk.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, s vékony csíkokra, julienne-re szeleteljük.
Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a citrom levével, a csíkokra vágott maradék sonkával, a pirított mandulával meg az almacsíkokkal. Sózni, cukrozni nem szükséges, hiszen a füstölt sonka eléggé sós, a pirított mandula pedig tökéletes ízharmóniát alkot az édeskés almával. Az almasalátát a szárított sonkachipsszel díszítjük.
A mandulát tepsibe szórjuk, a sütőben rózsaszínűre pirítjuk. A sonka felét tálcára fektetjük és a radiátor vagy a kályha tetején egy napig szárítjuk, közben e...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.