Elkészítése: könnyű |
Kalória: alacsony |
Előkészület: 30 perc |
Sütés: 10 perc |
Sütési hőfok: 180 °C |
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg zabpehely
- 5 ev mag (napraforgómag, szezámmag, lenmag, tökmag)
- 12 dkg kókuszzsír
- 1 tk só
- víz
Hogyan készül a Sokmagos sós rúd?
Elkészítés:
- Összegyúrjuk a hozzávalókat és annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen.
- A tésztát lisztezett deszkán kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-ra előmelegített tepsiben pirulásig sütjük. (10-15 perc)
Megjegyzés:
Annyira finom, hogy csak nagy erőfeszítések árán lehet abbahagyni. =)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | tejmentes, | tízórai,uzsonna, | egész évben | karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang, születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
Hirdetés
Hirdetés