A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci langyos vízzel összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk.
A sonkát kis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt beledolgozzuk. A tetejét belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Utána átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, és belisztezett tepsire borítjuk. Újabb 40 perc kelesztés után vizes ecsettel megkenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és előbb nagy lángon 200 fokon kb. 20 percig, majd a tüzet 160-170 fokra mérsékelve további 10-15 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk. Rácsra állítva hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Elkészítési idõ: 60 perc + kelesztés 1 adag: 220 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.