A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A szilikon kuglóf-forma aljára (a hagyományosat kivajazzuk) decor cukrot szórunk és egy marék mogyorót körbe-körbe szórunk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az apróra vágott csokoládéval és a mogyoró darabokkal. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzákavarjuk a joghurtot, az olvasztott, de már nem forró vajat és a tejet. Ezután a lisztes keveréket belekavarjuk a tojásos masszába és végül a kuglóf formába adagoljuk.
200 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd 175 fokon, addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad a masszától (kb. 40 perc). Ha a teteje hamarabb pirul, mint ahogy a belseje átsülne, egy papírlappal vagy alufóliával lefedjük. Kihülés után szeleteljük.
Megjegyzés:
Újra kuglófot sütöttem. Ez annak köszönhető, hogy nagyon tetszik az új kuglóf sütőformám :-) Finom lett, jól érződik benne a Snickers csokoládé, 2 és fél darabot tettem bele, de szerintem 3 darab mehet bele nyugodtan.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.