A torta alapjához daráljuk vagy törjük össze a kekszet, majd keverjük el az olvasztott vajjal. Mindezt egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
A krém elkészítéséhez a sajtot egy erős habverővel lazítsuk fel, adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük, míg az el nem olvad. Ekkor adjuk még hozzá a vanília aromát és egy csipet sót. A tojásokat (szigorúan) egyesével adjuk hozzá és elegyítsük a masszába fakanállal vagy spatulával. Óvatosan keverjük, nagy mozdulatokkal, hogy minél kevesebb levegő kerüljön a krémbe.
Amikor a torta alja már eléggé kihűlt, tekerjük be a tortaforma alját és oldalát alufóliával, lehetőleg duplán. Ez azért kell, hogy vízmentesen le tudjuk zárni az edényt, ugyanis vízfürdőbe állítva fogjuk megsütni. Beleöntjük a sajtkrémet a tortaformába, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy elsímuljon és még pihentetjük 10-15 percet.
Ez idő letelte után, 1 órán át, 140-150°C-on sütjük. A tortánk akkor készül el, ha teteje még halvány, a közepe pedig még remegős.
Sütés után vegyük ki a vízből a süteményt és hagyjuk hűlni 20-30 percen át. Ezután vágjuk körbe egy késsel a tortát, de még ne vegyük le a tortaforma szélét. Mikor már teljesen kihűlt, tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy jól megdermedjen és csak ezután vegyük le róla a formát. Porciózzuk, lekvárral, gyümölcsökkel kínáljuk.
Megjegyzés:
Bonyolultnak tűnik, de csak leírva az. A végeredmény mindenért kárpótol és miután elfogy, sütni akarjuk majd a következő adagot. =)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | ebéd,uzsonna,vacsora, | egész évben | húsvét, farsang,anyák napja, Valentin-nap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.