A töltelékhez keverd össze az apróra vágott sajtot, néhány teáskanál olvasztott vajjal, fokhagymával, ízlés szerint zöldfűszerrel.
Keverd össze az élesztőt a meleg vízzel és a 1 tk cukorral. Pár perc alatt futtassuk fel.
Add hozzá a maradék cukrot, a zúzott fokhagymát, az olvasztott vajat és az olívaolajat, a lisztet, a sót és dagaszd addig, míg hólyagos tésztát nem kapsz.
Kizsírozott edényben, lefedve kb. 40 percen át keleszd.
Közben melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
Miután a tészta megkelt, válaszd kb. 20 darabra attól függően, mekkora pogácsákat szeretnél. Húzd szét a tésztadarabokat, hogy bele tudd tölteni a sajttölteléket. A tésztadarabok széleit szorosan ragaszd össze.
A pogácsákat helyezd kizsírozott tepsibe az összeragasztott résszel lefelé. Kend meg felvert tojással a pogácsák tetejét és szórd meg vastagon reszelt sajttal.
Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen kend be a pogácsákat olvasztott vajjal.
Pogácsa |
hideg előétel | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, húsvét, szilveszter, születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.