só (én egy kiskanállal raktam bele, de szerintem kicsivel többet fogok legközelebb rakni),
kevés bors,
szárított oregánó
zöldpetrezselyem.
Hogyan készül a Sajtos-zöldfűszeres-zabpelyhes keksz?
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és a tejfölt. Összegyúrjuk és hűtőben néhány órát pihentetjük (egy egész éjszaka is lehet).
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben laposra nyomkodjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Megjegyzés:
Néhány nappal ezelõtt megakadt a szemem egy fogyókúrás recepteket tartalmazó oldalon lévõ sós zabpelyhes kekszen. Én ugyan nem fogyókúrázom, de a zabpelyhes kekszeket imádom... tehát muszáj volt nekiesni és kipróbálni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.