Gázra feltesszük olvadni a zsírt, a vizet, a sót és a cukrot. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és lereszteljük. Kihűlés után a robotgép habverő lapátjával keverve egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Az utolsót már csak akkor adjuk hozzá, ha még nem állt össze a tésztánk.
A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Gőzmentes térben 12 percig sütjük a fánkokat (ha a sütőnkön nincs ilyen funkció, kevés forró vizet tegyünk be egy edénybe), majd levesszük a hőmérsékletet 170-180°C-ra. Újabb 12 percig sütjük. 10 percig hagyjuk a sütőben hűlni anélkül, hogy kinyitnánk a sütő ajtaját.
A krémhez egyszerű besamel mártást készítünk, majd felolvasztjuk benne a reszelt sajtot. Lehűtjük.
A vajat habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a besamelt. Hűtőbe tesszük kb fél órára, majd kézi habverővel habosodásig keverjük.
A fánkok tetejét levágjuk. Habzsák segítségével betöltjük a fánkokat, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a képviselőfánkokra a korábban levágott kalapokat.
Megjegyzés:
Ha szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, ezzel sikerülni fog!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.