8 szelet sertésszelet (rövidkaraj), ahány szelet hús annyi szelet sajt,
2 -3 dl tejföl,
vaj,
só,
bors,
szerecsendió.
Hogyan készül a Sajtos - tejfölös husi (sáfrányos rizottóval)?
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval megszórjuk és vajon mindkét oldalát megsütjük.
Ezt követően tűzálló tálba rétegezzük a következõképpen: 4 hússzeletet egymás mellé fektetünk, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, öntünk rá tejfölt, majd utána a következő 4 szelet hús, rá sajt és a maradék tejföl.
Előmelegített, 180°C-ú sütőben 15 -20 percig sütjük. Bármilyen köret illik hozzá, én sáfrányos rizottót készítettem.
Megjegyzés:
Egy recept sem szentírás. A hozzávalókat általában lehet módosítani ízlés szerint. Egy régi kedvenc receptünket vettem elő, a sajtos húst, bármilyen sajttal elkészíthető, tetszés szerint fűszerezhetõ. Roppant egyszerű és kiváló ebéd, bátran merem ajánlani!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.