A lisztet egy tálba tesszük, majd elkeverjük benne a porcukrot, fahéjat és sót. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával is így teszünk. Ez után annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, nyújtható legyen, ne ragadjon. A tésztát lisztezett felület 2-3 mm-es vastagságúra nyújtjuk, majd három különböző méretű kiszúróval (nálam pohár) egyenlő darabokat szúrunk ki belőle. A kiszúró mérete 3-4-5 cm-es legyen, de persze ettől eltérő is lehet. Ha kész vagyunk, fogjunk egy ollót vagy kést, és mindegyik kis kerek lapot vágjuk be 1/2 - 1 cm mélyen. Így lesznek majd szirmok belőle.Összeállítás: a legnagyobb kerek lap lesz legalul, majd erre jön a középső, de úgy, hogy a vágások ne essenek egymásra. Majd végül a legkisebb, itt figyelve, hogy a vágás ne essen egybe. Az ujjunkkal középen összenyomjuk, így nem esik szét sülés közben.Az olajat felhevítjük, majd a legkisebb koronggal lefele beletesszük a rózsákat, de csak annyit amennyi kényelmesen elfér egyszerre, mert kicsit nőni fog. Szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk és az alját is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, majd kisütjük ugyanígy az összeset.Porcukorral megszórjuk, a közepébe baracklekvárt teszünk és már fogyaszthatjuk is.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024