Tejberizst főzünk. Először felforraljuk a vizet a sóval. A felforrt vízbe tesszük a rizst. Kevergetjük. Ha elforrta a levét hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellet megvárjuk míg ezt is elforrja és megfő a rizs. Ha megfőtt, és már nem roppan a rizs, akkor a tűzről levéve fél óráig fedő alatt hagyjuk duzzadni. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. Félreteszünk belőle díszítéshez pár kanállal. A többit lazán összekeverjük a kihűlt tejberizshez. Ebbe beleforgatjuk a müzlit is.
A cseresznyét vagy meggyet cherrybe áztatjuk. A kelyhekbe rétegesen elhelyezzük a gyümölcsöt és a krémet. A kelyhek aljára gyümölcsöt, majd rizst kanalazunk. A rizs tetejét enyhén megszórhatjuk fahéjjal, majd ismét egy réteg gyümölcs és egy réteg rizs. A tetejét a félretett meggyszemekkel, fahéjjal, tejszínnel, müzlivel díszíthetjük.
Tejberizst főzünk. Először felforraljuk a vizet a sóval. A felforrt vízbe tesszük a rizst. Kevergetjük. Ha elforrta a levét hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergeté...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.