A cukrot, az olajat és az egyesével hozzáadott tojást jó habosra kikeverjük, majd óvatosan egy lapos fejű fakanállal beleforgatjuk a sárgarépát. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Elegyítjük a száraz és nedves masszát.
Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, az oldalát pedig kivajazzuk. Belesímítjuk a tésztát és 160°C-on 1 órán át sütjük. Félidőben érdemes ránézni és ha már a teteje szép barna, borítsuk le alufóliával. Miután megsült, 5 perc után vegyük ki a formából és hagyjuk hűlni.
A krémhez megpucoljuk az almákat és a nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Az almalével és kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel. Megfőzzük a pudingot. Mikor elkészült, hozzákeverjük a lereszelt almát.
A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krém 1/3-val, ráhelyezzük a tészta másik felét, végül kívülről is bevonjuk vele.
Megjegyzés:
Isteni finom, bűn kihagyni, főleg ha még nem kóstoltál répatortát!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Torta |
desszert | sütőben sütve | ebéd,reggeli,tízórai, | egész évben | húsvét, farsang,anyák napja, születésnap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.