Hogyan készül a Ráksaláta sült tortillakosárkákban?
Elkészítés:
Először elkészítjük a salátát, majd közvetlenül tálálás előtt a tortillakosárkákat. A ráksalátát elkészíthetjük egy nappal elõtte is akár. A rákokat forrásban lévő vízbe dobjuk. A vizet sóval és citromlével ízesítjük. Amikor megpuhult, leszűrjük.
A majonézt a mustárral elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és a saláta összes hozzávalóit finoman belekavarjuk (1 ek rákot a díszítéshez félreteszünk). Tálaláskor a salátát tortilla kosárkákba adagoljuk és a félretett rákokkal díszítjük.
Megjegyzés:
Valami újat is szerettem volna a húsvéti sonka és piros tojás mellé tálalni ma reggel. A saláta mennyei volt, a tortillakosárka pedig csak akkor jó ha közvetlenül sütés után elfogyasztjuk. Sajnos már tegnap este elkészítettem a kosárkákat, ezért nálam nem érték el a maximális pontszámot. Sebaj, majd legközelebb, amint megsütöm rögtön bekapom :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.