A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát is megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához. Kicsit pirítunk rajta, majd fűszerezzük sóval és borssal. Beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Pirospaprikával színezzük, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük. Ha szükséges még sózzuk.A makaróni tésztát 3 részre törjük, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és összekeverjük a pörkölttel. Fogunk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, a tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és kb. 30-40 percig sütjük sütjük, míg a sajt megpirul rajta. Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025