A makarónit kifőzzük és olajjal kikent tepsibe zúdítjuk a felét.
A vöröshagymát dínsztelünk olajban, majd rádobjuk az összepréselt fokhagymát is és együtt dinszteljük tovább. Piros paprikával megszórjuk, pici vizet öntünk rá, a paradicsompürével és a cukorral, valamint az oregánóval ízesítjük, borsozzuk.
A löncshúst apró kockákra vágjuk és rászórjuk a pörkölt alapra, ha szükséges sózzuk (attól függ, hogy a löncs mennyire van sózva!) Együtt pároljuk 3-4 percig fedő alatt.
A tepsiben lévő tésztára rásimítjuk a " pörköltünket ", majd a tésztánk másik felével beborítjuk. A tejfölünkhöz ütünk 1 db tojást és összekeverjük, rásimítjuk a tészta tetejére, megszórjuk a reszelt sajtunk felével és sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor a sajt másik felét kínáljuk hozzá! Én a tetejére ketchuppal mintákat szoktam kialakítani, nagyon jól néz ki amikor megsül rajta.
A makarónit kifőzzük és olajjal kikent tepsibe zúdítjuk a felét. A vöröshagymát dínsztelünk olajban, majd rádobjuk az összepréselt fokhagymát is é...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.