A tejet a vajjal, sóval felforraljuk, majd beleöntjük a darát. Folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha túl kemény lett, vízzel hígíthatjuk.
Egy tepsit kivajazunk, majd zsemlemorzsát oszlatunk el rajta. Miután kissé kihűlt a puliszka, eloszlatjuk a tepsiben.
A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát, kisebb darabokra a spenótot. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a spenótot. Az egészet fűszerezzük és addig főzzük, míg a spenót össze nem esik. Ekkor összekeverjük az elmorzsolt fetával, majd az egészet a puliszkalapra terítjük.
A tetejére való tejfölt és a sajtot összekeverjük és a spenótos masszára kenjük. Végül szezámmaggal megszórjuk.
A sütőben 150°C-on 20 percen át sütjük.
Megjegyzés:
Hozzá görög salátát ajánlok.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Egytálétel |
főétel | sütőben sütve | ebéd,reggeli,vacsora, | egész évben | házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.