A burgonyát megpucoljuk, tetszőlegesen felszeleteljük és jól megmossuk. A húst kicsit kiklopfoljuk. A tepsit, esetemben 5 literes jénait a zsírral kikenjük. Megszórjuk ételízesítővel és majoránnával, majd a hússal kirakjuk az alját, kicsit az oldalára is érjen. A húst fűszerezzük sóval, borssal. A gombát leszűrjük, majd a húson szétterítjük. A kelbimbót és a karfiolrózsákat elhelyezzük rajta. Megszórjuk egy kis sóval. A burgonyát elrendezzük a tetején. A tejfölt elkeverjük, hogy folyóssá váljon kissé, majd a burgonyán elkenjük. Kevés ételízesítővel megszórjuk (ez elhagyható). A vizet a szélénél ráöntjük, majd lefedjük a jénai tetejével, tepsi esetén alufóliával. Sütőben készre sütjük kb. 1 1/2 óra alatt.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Én személy szerint csak így eszem meg a kelbimbót, na jó a kelbimbós burgonyapürét is megeszem :) De így nagyon. A fűszerektől pedig igazán ízletes étel születik. Próbáljátok ki.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.