A húst enyhén kiklopfoljuk, a gombár lecsöpögtetjük, a hagymát és a burgonyát karikára szeleteljük. Egy tepsit vékonyan kikenünk a zsírral, majd füszerezzük, éltelízesítővel és majorannával. Sorban lerakjuk a hússzeleteket, majd ezeket is füszerezzük (só, bors, majoranna). A lecsöpögtetett gombát elterítjük a húson, majd rátasszük a karikára vágott vöröshagymát, amit megsózunk. Utolsó előtti lépésként kirakjuk burgonyával, amit szint megsózunk egy kicsit. Erre jön végül a tejföl, mellyel befedjük a burgonyát és megszórjuk ételízesítővel. 1/2 vagy 1 dl vizet öntünk alá, de ez el is maradhat. Alufóliával lefedjük, és így sütjük 1 órán át. Majd kivesszük a sütőből, megszúrkáljuk, hogy megsült-e, ha nem, visszatojuk még sülni. Mikor készen van, savanyúsággal kínálva tálaljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025