Először is megfőzzük a héjában burgonyát, a tojást pedig keményre. Mikor megfőttek, megpucoljuk.A vöröshagymát is megpucoljuk, a gombát lecsöpögtetjük. Előveszünk egy tepsit vagy jénait (én abban készítettem). A jénait kivajazzuk teljesen (alját, oldalát).A burgonyát karikára vágjuk, és egy sort leteszünk a jénai aljára, sózzuk.A hagymát is karikára vágjuk, majd a burgonyára tesszük a felét. Erre szépen elrendezzük a gombát. A tojást felkarikázzuk, majd a gombára tesszük sorban őket. A bacont a tojásra tesszük, úgy, hogy teljesen befedje. Ha több bacon-ünk van, akkor két sort is tehetünk, hibát nem vétünk:) Majd erre tesszük a maradék felkarikázott vöröshagymánkat. Végezetül jöhet még egy réteg karikára vágott burgonya, amit megsózunk, és pár vaj darabkát dobunk rá. Majd jó vastagon rákenjük a tejfölt, amit kevés ételízesítővel szórunk meg. Előmelegített sütőben, kb. 1 órát sütjük. Hamarabb is kész lehet, meg kell nézni.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024