A tészta 2/3 részét megsütjük, az 1/3 részéhez hozzákeverjük a kakaót és azt is megsütjük.
A kihült kakaós tésztát kis darabokra tördeljük, meglocsoljuk a sziruppal (15 dkg cukrot 1 dl vízzel felfőzzük), rummal, beleteszünk kb. 3 evőkanál barack lekvárt (de lehet hogy több kell bele), a diót és ezt kézzel jól össze gyúrjuk olyan állagú legyen, hogy a ketté vágott piskótalapot meg tudjuk vele tölteni.
A rumos mázhoz a hozzávalókat robotgéppel addig keverjük, míg kenhető nem lesz, ezzel megkenjük a piskótát.
Olvasztott csokival lehet díszíteni.
Megjegyzés:
Nagyon jó.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.