A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és egy kicsit meghajtogatjuk. Téglalappá nyújtjuk, felhajtjuk az alsó, majd rá a felső egyharmadát és ezt még 2x megismételjük. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk - ezt a lépést ki is lehet hagyni, de minimum egy óra akkor is kell neki hideg helyen.
A töltelékhez egy lábasba öntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük egy kis vízzel, hogy ne legyen túl tömény. Fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajtot.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 50X20 cm-es vékony téglalappá nyújtjuk, majd rákenjük a paradicsomos mártást. Szorosan feltekerjük és közel 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, végül a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük. Mikor a szélek szép aranybarnák, már lehet is kivenni.
Megjegyzés:
Egyszerűbb, mint amilyennek tűnik! ;)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | szilveszter, farsang, születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.