50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve),
10 dkg natúr pisztácia darabosra törve,
5 dkg mandula lapocska,
5 dkg csokoládé –chips (vagy apró csokoládé darabkák)
A tetejére:
15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé)
2 ek olajjal elkeverve
5 dkg pirított mandula lapocska
Hogyan készül a Pisztáciás - mandulás keksz-szelet?
Elkészítés:
Egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tejben a vajat felolvasztjuk, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat.
Végül rákenjük az olvasztott csokoládét, majd megszórjuk pirított mandulával.
Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.
Megjegyzés:
Két dolog vezérelt a következõ sütemény elkészítésében: szerettem volna valami gyorsan elkészíthetõ csemegéhez jutni és ugyanakkor szerettem volna a Grenadine által meghirdetett magos XXIII –ik VKF-re benevezni. A sütemény a keksz szalámi rokona, hiszen egy régi recept lett újragondolva. A sütemény új formát öltött ezenkívül pedig magokkal valamint csokoládéval lett dúsítva (természetesen pisztácia és mandula hiányában másfajta magokkal is el lehet készíteni).
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.