A vajat habosra keverjük a két féle cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a rumot. Addig keverjük, míg a tojás ki nem fehéredik és jó habos nem lesz.
Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval. A kettőt elegyítjük. Ketté választjuk és az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. 1 órára hűtőbe tesszük.
A nyújtódeszkát vastagon kilisztezzük és kinyújtjuk rajta a fehér színű linzertésztát. Jó hosszúra, néhány milliméter vékonyra. Egy másik deszkán hasonlóan járunk el a kakaós tésztával is. A fehér tésztát bekenjük tojásfehérjével és nyújtódeszka segítségével ráillesztjük a kakaós tésztát. A hosszabbik végén felcsavarjuk, felénél ketté vágjuk. A két rudat szorosan egymás mellé rakjuk úgy, hogy a tészta vége, ahol abbahagytuk a felcsavarást, felülre essen. A két tekercset a találkozásuk helyén tojásfehérjével megkenjük, hogy összeragadjanak.
Meleg vízbe mártott késsel kb fél ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A süti darabokat vizes ujjal két oldalt benyomjuk, majd a tészta végeit kihajtjuk. Ezek lesznek a pillangók érzékszervei.
180°C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Bonyolultnak tűnik így leírva, de nem az. Aki szeret kreatívkodni, ki ne hagyja! ;)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | tejmentes, | egész nap,tízórai,uzsonna, | egész évben | húsvét, farsang,anyák napja, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.