50 dkg zöld színű ceruzabab (fagyasztott is lehet),
olaj,
só,
bors,
ételízesítő,
őrölt szerecsendió,
liszt,
ecet,
cukor,
pirospaprika.
Hogyan készül a Pikáns zöldbableves?
Elkészítés:
A babot vízben feltesszük főni, ételízesítőt, sót, szerecsendiót, borsot adunk hozzá. Amikor puha a bab, vékony rántással sűrítjük (olajon lisztet pirítunk, hideg vízzel felengedjük, pici pirospaprikával színezzük), majd a levesbe keverjük. Összeforraljuk, ecettel és cukorral ízesítjük, még egyszer felforraljuk, majd tálaljuk. (Jó pikáns ízűre készítsük!)
A babot vízben feltesszük főni, ételízesítőt, sót, szerecsendiót, borsot adunk hozzá. Amikor puha a bab, vékony rántással sűrítjük (olajon lisztet pirítunk, hideg vízzel...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.