Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Hozzávalókat jól összedolgozzuk, kis golyókat formálunk belőle (kb. 140-150 db), majd 1-2 órára hűtőbe (mélyhűtőbe) tesszük.
Hűtőből adagonként kivéve a kis golyókat kerekre nyújtjuk, 8 részre vágjuk, szélétől befelé kifli formájúra tekerjük.
Sütőpapíral bélelt, vagy olajozott tepsibe rakjuk. Tetejüket sós tojással bekenjük. Szórhatunk rá ízlés szerinti magokat. Kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Ha nem szeretnénk az egész adagot egyszerre kisütni, tálcáról zacskóba téve a megfagyott golyócskákat hónapokig tárolhatjuk a mélyhűtőben. Kicsit időigényes a kb. 1200 kiflicskét elkészíteni, de eddig mindenkinél sikert aratott és előnye, hogy akár 1 hónap múlva is ehető, friss süti.
Értékeld a receptet:
Szabaczkiné Varga Klárcsi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.