Elkészítése: könnyű |
Kalória: átlagos |
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 ek. sertés zsír
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
Hogyan készül a Petrezselymes burgonya?
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A petrezselymet felaprítjuk. A zsírt felolvasztjuk, majd az aprított petrezselymet kicsit megfonnyasztjuk benne. Sózzuk, a sótól szép zöld marad a színe. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összekeverjük a petrezselyemmel. Majd elzárjuk a gázt, és kész is.Sült húsok, rántott húsok mellé kiváló köret.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Egy nagyon finom köret, melyet lehet télen-nyáron is enni. Persze nyáron, mikor friss petrezselyemhez jutunk a legfinomabb, de tökéletesen használható a fagyasztott is. Bár ma már vehetünk kis cserépben petrezselymet, és a konyhában tárolva, gondozva mindig friss, és bármikor használható. Én most fagyasztottat használtam, de így is tökéletes lett.
Köretek |
köret | cukormentes,gluténmentes,tejmentes, | ebéd,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
Hirdetés
Hirdetés