A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a hideg vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojást is hozzákeverve összegyúrjuk a tésztát.
A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x30) tesszük, villával megszurkáljuk és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen, az egész mandulákat lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és egyenként héjából kipattintjuk. A pihentetési idő lejártával a tésztát előmelegített 175°C sütőbe toljuk 15-20 percre.
Közben egy edényben felolvasztjuk a vajat a cukorral és a mézzel, teszünk bele pici sót, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad és aranybarna színe lesz. Félrehúzzuk a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
Belekeverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a dió-mandula keveréket. A masszát az elõsütött alapra öntjük és elsimítjuk. Visszarakjuk a sütőbe további 25 percre. Miután teljesen kihűlt éles késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
Megsütöttem <a href="http://macikonyha.blogspot.com/2007/08/pekndis-manduls-stemny.html" target="blank">Macikonyha</a> pekándiós süteményét. Maci igazad van tömény, de nagyon finom! Helyenként módosítottam rajta, hiszen nem volt itthon csak 10 dkg pekándió, így helyettesítettem mandula lapocskákkal és a juharszirupot mézzel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.