Hogyan készül a Paradicsomos-zöldhagymás bruschetta?
Elkészítés:
A paradicsom magját eltávolítjuk és kis kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a karikára vágott hagymát, az aprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk egy kevés olívaolajat és ecetet. Jól összekeverjük és egy kicsit félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyeret szeletekre vágjuk és ropogósra pirítjuk mindkét oldalát. Bedörzsöljük fokhagymával és meglocsoljuk olívaolajjal, majd ráhalmozzuk a paradicsomos–zöldhagymás feltétet.
Megjegyzés:
Könnyű, nyári vacsora. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Sokszor és sok helyen el tudom képzelni, pld. lehetne: - ünnepi ebéd bevezető fogása - baráti összejövetelek és kerti partik kiegészítője - késő esti kártyapartik kísérője (a férjem szerint valami húsféle társaságában :-)))
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.