A hámozott paradicsomot egy kevés olajon felforraljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket, lassú tűzön kb. tíz percig főzzük, végül sózzuk, borsozzuk és hozzákavarjuk a szeletelt olajbogyókat. Hűlni hagyjuk.
Közben a tojásokat a liszttel elkavarjuk majd a kihűlt, olajbogyós paradicsomszószhoz kavarjuk.
Egy jénai négyszögletű formát kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a paradicsomos masszát, helyenként belekanalazzuk a túrós masszát és villával kicsit márványosra keverjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, felszeleteljük és percek alatt elfogyasztjuk :-)
Megjegyzés:
Megláttam a receptet Gabojszánál és beleszerettem :-) Az ilyen recepteket kedvelem a legjobban: mediterrán ízvilág, könnyű vacsora, gyors és finom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.