1/2 l házilag elrakott paradicsomlé vagy paradicsomsűrítmény
1 ek liszt
2 ek olaj
1 maréknyi főtt rizs
só
cukor
Hogyan készül a Paradicsomleves?
Elkészítés:
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, rátesszük a lisztet és kicsit barnítjuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, vízzel kicsit felhígítjuk. Felforraljuk. Várjuk meg, hogy kicsit besűrűsödjön. Tovább nem kell főzni.
Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd belekeverjük a külön edényben megfőzött rizst.
Megjegyzés:
Tésztát is tehetünk bele levesbetétként.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Krémleves |
leves | ebéd, | egész évben | farsang,anyák napja, születésnap, évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.