A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát felaprózzuk.
Olajon megdínszteljük a hagymát, hozzátesszük a paprikát, pár keverés erejéig pirítjuk, majd felöntjük egy pici vízzel és fedő alatt pár percig pároljuk.
Ráöntjük a maradék vizet, hozzátesszük a leveskockákat, majd forrástól számítva további 20 percig főzzük. Az idő letelte után belekavarunk egy evőkanál tejfölt. (Vigyázzunk a mennyiséggel, különben savanyú lesz!)
Lehűtjük, összeturmixoljuk, leszűrjük, majd lehet tálalni.
Megjegyzés:
Tipp: Pirítsunk hozzá tökmagot!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Krémleves |
leves | ebéd, | egész évben | anyák napja, évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.