Egy lábosban kb. 10 percig főzzük a cukorral elkevert tejszínt. Közben kevés vízzel elkeverjük a zselatint. Pár percig állni hagyjuk, majd tűzön felmelegítjük. (ne forrjon!)
A tejszínt lehűtjük, majd hozzákeverjük a zselatint és kiöntjük 1,2 dl-es tálkákba. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
A mártás elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy lábasba, majd főzzük kb 10 percen át. Hűtsük le, majd turmixoljuk.
Mikor már letelt a hűlési idő, pár pillanatra tegyük forró vízbe a panna cotta tálkákat, vágjuk körbe késsel és óvatosan vegyük ki belőlük, végül locsoljuk meg a szilva mártással.
Megjegyzés:
Nyári melegben kitűnő választás, mivel nincs vele sok baj és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes krémek |
desszert | egész nap,ebéd,uzsonna, | egész évben | húsvét, anyák napja, születésnap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.