petrezselymes olaj (vagy olívaolaj és zöldpetrezselyem aprítva),
zöld olajbogyó
Hogyan készül a Padlizsántorony?
Elkészítés:
A padlizsánokat vékony karikákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk és pici olajon serpenyőben átsütjük. Ezután következik a tornyok összeállítása.
Egy tûzálló tálba rétegesen kis tornyokat készítünk: padlizsán + sajtszelet + paradicsomszelet, majd ezután még egyszer ugyanez, a tejére plusz egy padlizsánszelet. A tetejét megszórjuk maradék sajttal, meglocsoljuk petrezselymes olajjal és beleszúrunk mindegyik toronyba egy olajbogyót.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Hát ennyi.... mi köretként fogyasztottuk, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Megjegyzés:
Padlizsánkedvelõk figyelem :-) Könnyû, egyszerû, mutatós és ráadásul nagyon finom. Szeretem az ilyen nyári hangulatú ebédeket, mert szeretem a nyarat és a meleget, és a zöldségeket, és a különleges ételkombinációkat, és persze még sok mindent :-))
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.