A padlizsánt megmosom és szárazra tőrlöm majd kis kockákra felvágom.
Az olajat felteszem és a póréhagymát beleszelem, amikor megpárolódott hozzáadom a kockákra vágott padlizsánt, sót, kis vizet és ráöntöm a paradicsomszószt.
Hozzáadom a bogyókat, apróra vágott fokhagymákat, és puhára megfőzöm.
A tésztát sós olajos forró vízben kifőzöm, a kettöt összekeverem és máris tálalom.
A tetejére sajtot reszelek. Finom könnyü laktató étel.
Megjegyzés:
A padlizsánt nagyon szeretem minden formájában. Tésztával is kiváló étel.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Tészta ételek |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | főétel | olajban sütve | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.