A padlizsánokat egy fémlapon, közepes lángon megsütjük. Hűlni hagyjuk, addig ugyanígy megsütjük a paprikákat is.
Amikor kihűlt meghámozzuk a padlizsánt is és a paprikákat is. A megtisztított zöldségeket még egyszer hideg vízzel leöblítjük.
Vágódeszkán összetörjük (vagy turmixoljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját és egy kevés mustárt, majd fokozatos kevergetés mellett lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajt. Pirítóssal abbahagyhatatlanul finom!!!
Megjegyzés:
Évekkel ezelõtt egy ismerõsömnél gyakran ettem sült paprikával készített padlizsánkrémet. Nagyon, nagyon szerettem és sokszor is készült nekem ez a finomság :-) Akkor még nem érdekelt annyira a fõzés, így nem is kérdeztem rá hogyan készül. Egy ideje viszont foglalkoztatott a dolog, hogy szeretném én is elkészíteni. Alíz blogján találtam rá a receptre, annyi különbséggel, hogy én mindig piros paprikával készült padlizsánkrémet ettem. Így most megalkottam egy hasonló változatot. Nagyon szeretem a sült paprika ízét és hát padlizsánnal összekavarva isteni. Csak ajánlani tudom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.