A padlizsánt meghámozzuk, majd srégen szeletekre vágjuk, majd vékonyan beirdaljuk (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon.
A padlizsánt vízbe helyezzük, hogy ne túl sok olajat szívjon magába, majd egy fél óra múlva lassan átsütjük fritőzben, (wagy wokban, forró olajban) amíg enyhén sárga nem lesz. Fontos, hogy az étel ne legyen sem nyers, sem túlsütött. Utóbbi esetben keserű mellékíze lesz.
A wokba kb 1 cl olajat öntünk, amiben elkeverünk 1,5 evőkanál pekingi szószt. Vizet, sót, apróra vágott fokhagymát és cukrot adunk hozzá. Mikor már elkezd forrni, hozzáadjuk óvatosan a padlizsánt, majd az egész masszát elkeverjük. A végén ízlés szerint Na Glutamátot adunk hozzá.
A padlizsánt meghámozzuk, majd srégen szeletekre vágjuk, majd vékonyan beirdaljuk (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A padlizsánt vízbe helyezzü...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.