Hogyan készül a Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva?
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a félfőre vágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfõzöm, végül tejfölt habarok hozzá.
A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben. A zsemléket tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet a tojással összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem.
A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm, és fövő sós vízben másfél órán át főzöm. Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét és a levét ráöntve kínálom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.