Hogyan készül a Nyársak bundában avagy bundás nyársak?
Elkészítés:
Hegyes pálcikákra felváltva felnyársaljuk a virslit, a gombát, a sajt és a csirkemell darabkákat.
Egy tálban 2-3 tojás elkeverünk liszttel és kevés bazsalikommal (palacsinta állagúra). Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
Beleforgatjuk egyenként a nyársakat a tojásos masszába, majd meghempergetjük zsemlemorzsába és a forró olajban ropogósra sütjük. A nyársakat sütés közben forgatni kell, hogy mindegyik oldala szépen egyenletesen megsüljön.
Megjegyzés:
Tegnap kísérleteztem egy kicsit... Nem tudok a recept alapanyagaihoz mértékegységeket hozzárendelni, mivel találomra készült az egész. Gondoltam megpróbálok nyársakat bundában kisütni, lássuk milyen lesz... Extra jó lett. Téli vitamin salátával ettük Ottis módra. Vendégeknek készíteni ideális. Előre elkészíthető, mutatós és érdekes étel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.