A lisztet, a szódabikarbónát, a sót egy tálban összekeverjük. Robotgéppel habosra keverjük a vajat és a cukrot. Belekeverjük a narancshéjat és a tojást, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Belekeverjük a zabpelyhet, a csokit és a diót. 30 percre hűbőbe rakjuk.
A tésztából diónyi golyókat készítünk egymástól kisebb távolságra, majd vizes kanállal ellapítjuk őket.
190°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd, ha kész két percig állni hadjuk a tepsiben és csak ezután vesszük ki. Fémdobozban sokáig eláll.
Megjegyzés:
Kandírozott narancshéj nagyobb élelmiszerboltokban kapható.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
vendégváró falatok | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | karácsony,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.