A két féle cukrot habosra kavarjuk a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, 1 narancs héját és mindkettőnek a kifacsart levét, végül a lisztet. Hólyagosra dagasztjuk.
A kuglófformát vajjal kikenjük, lisztezzük, majd a tésztát beletéve meleg helyen 45 percig kelesztjük.
160°C-on pirulásig sütjük. Tűpróba! (Amennyiben nagyon megsülne a teteje, de a belseje még nyers, takarjuk le sütőpapírral.)
Mikor elkészült, borítsuk ki rácsra a kuglófot, hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, keverjünk bele kókuszolajat, majd miután kicsit kihűtöttük, csorgassuk rá a kuglófra. Narancshéjjal díszíthetjük.
Megjegyzés:
Igazi gurmanok narancsos étcsokit is csurgathatnak a kuglófra.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.